Blogit, Infograafit, Marketing

Miksi yrityksen kannattaa ulkoistaa sisällöntuotanto?

Laadukkaan sisällön tuotanto ei ole niin helppoa kuin kuvittelisi. Yritykset ja niiden sisällöntuottajat joutuvat jatkuvasti luomaan uutta ja aina vain entistä laadukkaampaa sisältöä, joka sekä vetoaa kohdeyleisöönsä että auttaa organisaatiota saavuttamaan tavoitteet. Harvalla yrityksellä on tähän aikaa niin paljon kuin tehokas ja samanaikaisesti laadukas sisällöntuotanto vaatisi.

Yrityksesi ydinliiketoiminta ja keskeisimmät funktiot eivät ehkä liity sisällöntuotantoon. Ehkä siellä ei ole se vahvin osaaminen. Ydinliiketoiminta on kuitenkin se, joka tuottaa yritykselle kannattavuuteen ja kasvuun tarvittavat tulokset ja juuri niihin yrityksen kannattaa ja täytyy panostaa.

Sisältömarkkinoinnin ulkoistaminen on loistava ratkaisu btob-yritykselle. Content Marketing Instituten mukaan keskimäärin 44 % B2B-markkinoijista ulkoistaakin jo sisällöntuotantonsa.

Ulkoistaako vai ei?

Kun rakennat sisäisen sisällöntuotantotiimin, kasvavat yrityksesi riskit. Mitä jos tuleekin tarve laskea kustannuksia? Ulkoistamalla olet turvassa, koska luotettavan kumppanin kanssa voit antaa juuri tilanteeseesi sopivan budjetin. Eritoten nopeasti kasvavissa startup-yrityksissä tämä mahdollisuus on tärkeä.

Sisällöntuotantotoimistot keskittyvät tehokkaaseen sisällön luomiseen, eikä sinun tarvitse itse panostaa teknologiaan tai osaamiseen, jota vaativa ja laadukas sisällöntuotanto vaatii. Tässä säästät paljon aikaa, kouluttautumiskuluja ja rahallisia investointeja.

Kuka onkaan oikea kumppani?

Nyt ehkä ymmärrät mitkä ovat sisällöntuotannon ulkoistamisen hyödyt. Seuraavaksi kannattaakin mittiä minkä tyyppisen yrityksen kanssa haluat aloittaa yhteistyön. Oikea vaihtoehto löytyy sinulle, kun mietit, mikä on sisällöntuotannon tarpeesi, mitä haet?

Kuraattori

Sisällönkuratoijat keräävät ja organisoivat sinulle julkaistua sisältöä, joka liittyy yritykseesi tai tuotteeseesi ja auttaa yleisösmäärän kasvussa. He yleensä toimittavat sisältöä sosiaalisen median alustoille, blogeihin ja uutiskirjeisiin viikko- tai kuukausitahdilla. Normaalisti tämä sisältö on julkaistu jo aiemmin netissä ja se voi olla teille sopivaa, mutta ei ainutkertaista, yksinomaan yrityksellesi tai sinulle räätälöity. Sopii kumppaniksi silloin, kun tarvitsen paljon sisältöä, eikä sisällön tarvitse olla täysin sinulle räätälöityä. Edullisin vaihtoehto.

Toteuttaja

Toteuttajat ottavat kopin dokumentoidusta strategiastasi ja toteuttavat sitä. Sisältö syntyy yleensä freelanceverkoston kautta. Tämä on hyvä vaihtoehto yrityksille, jotka haluavat suoltaa suuria määriä keskimääräisen kaadukasta sisältöä ja hyvin nopeasti. Keskihintainen vaihtoehto.

Kumppani

Kumppani hoitaa kaiken stategian kehittämisestä sisällön luomiseen, muokkaamiseen, julkaisemiseen, jakeluun ja analytiikkaan asti. Kumppani ymmärtää tavoitteesi ja tuntee yleisösi. Sopii silloin, kun haluat sitoutua yritykseen pitkäksi aikaa ja antaa kaikki ohjat talosi ulkopuolelle. Kallein vaihtoehto.

Milloin on aika valita kumppani?

Vain itse tiedät mikä suhde ja millainen sisällöntuotantoyritys vastaa yrityksesi tarpeita. Sisällöntuotannon ulkoistaminen tarkoittaa, että ymmärrät oman tiimisi rajat ja kyvyt ja haluat varmistua siitä, että sisällöntuotantosi on korkealaatuista ja tehokasta. Ja valjastamalla siihen sisällöntuotannon ekspertit – voi ulkoistaminen tarjota sinulle juuri sen.