OTA YHTEYTTÄ
Blogit

Myös B2B tarvitsee somea

Vuonna 2016 on oltava asiakkaiden saatavilla siellä missä asiakkaat haluavat, tarjottava tietoa silloin kun asiakkaat sitä etsivät ja tarvitsevat. Asiakkaiden luona on käytävä uusilla tavoilla. Ja valitettavasti, jos et hallitse asiakkaan tiedonhakuprosessia, et hallitse enää myöskään myyntiprosessia.

B2B-myyntiä ja markkinointia tehdään myös suoraan ihmiseltä ihmisellä ja ostopäätökseen liittyvä riski on usein merkittävästi isompi kuin kuluttajapuolella. Asiakas on tällöin poikkeuksellisen kiinnostunut tuotteen tai palvelun yksityiskohdista ja myös suosittelun merkitys korostuu. Forrester researchin mukaan 68 % B2B-ostajista seuraa sosiaalista mediaa bisnesstarkoituksisssa ja 90 % seuraa henkilökohtaisissa asioissa – ja määrä kasvaa koko ajan. Yrityksellä on mahdollisuus tarjota informaatiota eri kanavien kautta ja parantaa siten hakukonenäkyvyyttään. On lasten leikkiä tavoittaa iso määrä asiakkaita ja ennen kaikkea kutsua heidät luoksesi hyvällä sisällöllä.

Viimeiset vielä hangoittelevat sitkeästi vastaan. B2B Magazinen mukaan kyse on ensisijaisesti resurssien puutteesta, joka on helposti selätettävissä, eikä välttämättä nielaise koko markkinointibudjettia. Kehotan aloittamaan, aloittamaan edes pienestä ja kasvattamaan tekemistä kokeilemalla ja oppimalla, sillä some ei ole ilmiö, muoti tai trendi. Eikä se mene ohi.

OTA YHTEYTTÄ