OTA YHTEYTTÄ
Blogit

[:fi]Sisällöntuotanto ei ole enää sivuhomma

Maailmassa tuntuvat pärjäävän ne brändit, jotka tekevät oikeasti hyödyllistä tietoa – kiinnostavalla tavalla. Kuten sanotaan: Facts tell, story sell. Muiltakin kuin viestintä- ja markkinointi-ihmisiltä odotetaan taitoa tiivistää tuotteiden ja palveluiden tuoma lisäarvo tarinaksi.

Sisällöntuotanto ei vuonna 2016 ole yrityksissä enää sivuhomma, jota voidaan hoitaa vasemmalla kädellä. Jaettu vastuu ei toimii missään. Sekin on todettu useamman kerran. Sisällöntuotanto vaatii asialleen omistautuneen osaajan tai se on ulkoistettava. Tämän edessä mekin polvistuimme. Se ei olekaan niin simppeliä.

Tarina keväältä 2014

Pyysimme tarjouksia lähinnä blogisisältöjen tuotannosta useammasta paikasta, sillä halusimme laajan otoksen vaihtoehdoista. Tarjouspyyntö ja briiffi oli jokaiseen paikkaan samanlainen. Jokainen saatu tarjous oli täysin erilainen. Hintahaarukka heitti jopa 10 000 eurolla, eikä mikään oikein ollut vastaus ongelmaamme. Kukaan ei tarjonnut sitä mitä me halusimme. Apua arkeen, valmista ajantasaista tekstiä, jonka olisi pystynyt sellaisenaan tai muutamalla lauseella ehkä personoimaan oman tuntuiseksi.

Lisäksi jokainen tarjous tuntui sisältävän tuntitolkulla workshoppeja ja niiden osuus tarjoushinnasta oli merkittävä. Hyväksyimme lopulta yhden tarjouksen, vaikkei se ollut sitä mitä halusimme. Niin, huomasimme ideoivamme itse ja välillä teimme kädet savessa sitä sisältöä, jota olimme ostaneet.

Sisällöntuotannon kiihtyvä tahti

Content Marketing Instituten uusimman tutkimuksen mukaan sisällöntarve kiihtyy entisestään ja yhä useammalla yrityksellä Suomessakin on blogi. Arki yrityksissä ei kuitenkaan katoa mihinkään emmekä me kaikki ole runebergejä, emme edes opi sellaisiksi.

Olemme jo saaneet huomata, ette emme olleet ongelmamme kanssa yksin. Muutkin kaipaavat ajantasaista sisältöä, helposti, edullisesti ja säännöllisesti. Eikä kukaan ole vielä kysellyt workshoppienkaan perään.

Peukutamme niitä yrityksiä, jotka pystyvät hoitamaan bloginsa sisällöntuotannon itse. Toivotamme onnea niille yrityksille, joilla on rima ja tavoitteet korkealla ja päättävät selvitä itse. Jos tulette toisiin ajatuksiin, autamme mielellämme.

Muutama vinkki vielä loppuun arjen sankareille, jotka päättäneet selvitä ilman apua. Varmistakaa, että teillä on ainakin seuraavat asiat kunnossa:

  • Julkaisukalenteri kahdeksi kuukaudeksi eteenpäin
  • Puskuria valmista sisältöä muutamaksi viikoksi eteenpäin
  • Selkeä prosessi sisällön tuottamiseen ja julkaisuun
  • Riittävä kirjoittajakunta
  • Tomera ja vastuullinen päätoimittaja
OTA YHTEYTTÄ