OTA YHTEYTTÄ
Sähköpostimarkkinointi

Varmista, että uutiskirjeesi avataan

Sähköpostimarkkinointi on kiistatta tehokkaimmista ja kustannustehoikkamista kanavista. Investoinnit sähköpostimarkkinointiin ovat kasvaneet ja kasvavat edelleen nimenomaan siksi, että datan hyödyntäminen on ottanut aimoharppauksen eteenpäin viime vuosina. Tutkimuksissa, joissa on kysytty markkinoinnin ROI:n perään, ovat kärjessä huidelleet sähköpostimarkkinointi ja SEO.

Spämmistä puhutaan paljon ja moni pelkää leimautuvansa spämmääjäksi. USA:ssa sähköpostien määrä on kasvaa vuosittain noin 10 %, mutta yllättävää on, että määrä koetaan aiempaa pienemmäksi. Viestejä myös deletoidaan aiempaa vähemmän. Määrä voi käydä vastaanottajan hermoille, mutta ratkaisevaa on relevanssi.

Koska datan keräys on kehittynyt, myös kokonaisvolyymi on noussut. Nyt lähetetään entistä enemmän lähetyksiä, mutta pienempiin ryhmiin. Analytiikan hyödyntäminen tarkoittaa siis pienempää volyymia ja parempaa tulosta. Sähköpostimarkkinoinnissa voittavat tulevaisuudessa ne toimijat, jotka tuntevat asiakkaansa parhaiten. Kaikki päätökset täytyy tehdä pohjautuen analyytiikaan. Analytiikan avulla ymmärretään se, kenelle lähetetään, mitä lähetetään ja milloin lähetetään. Hyvää dataa saadaan taas aikaiseksi testaamalla.

Kirjoitin aiemmin sähköpostimarkkinoinnista täällä ja laitoin pienen muistilistan sähköpostimarkkinointia suunnittelevalle. Nyt jaan vinkkejä asiaan, joka usein meinaa jäädä itse sisällön varjoon, mutta jolla on merkitystä enemmän kuin voisi kuvitella, otsikointiin. Niillä vajaalla viidelläkymmenellä merkillä on isompi merkitys kuin voisi edes kuvitella. Uutiskirjeen otsikko voi tuntua ihan pikkujutulta, mutta sitä se ei ole. 33 % sähköpostin vastaanottajista päättää avata tai jättää avaamatta vain ja ainoastaan otsikon perusteella. Jokaisen päättäjän ja kuluttajankin sähköpostilaatikkoon riittää tunkua ja otsikko on erinomainen keino erottautua.

 

Ghoconin vinkit uutiskirjeen otsikointiin

1. Pidä otsikko lyhyenä ja ytimekkäänä

Pitkä otsikko ei välttämättä näy varsinkaan mobiililaitteissa. Noin 40 % sähköposteista avataan mobiilissa, joten otsikon kannattaa olla korkeintaan 50 merkkiä pitkä. Sillä varmistat, että vastaanottoja pystyy lukemaan koko otsikkokentän. Jos sinun on vaikea tiivistää tekstiä, pohdi sana sanalta, mikä on merkityksellistä ja mikä taas vähemmän merkityksellistä.

2. Personoi

Käyttämällä personointia, saat ihmiset todennäköisemmin avaamaan postisi. ”Maija Mäki, haluamme kertoa sinulle…” Ihmiset vain pitävät siitä, että saavat lukea oman nimensä. Luot vastaanottajalle tunteen, että posti tulee ”juuri minulle”. Personoida voi myös asuinpaikan mukaan, mutta älä ammu personoinnin kanssa yli – se voi olla vastaanottajasta jopa pelottavaa. Voit käyttää myös kevyttä tyyliä puhuttelemalla sinä-muodossa. Sekin tuntuu henkilökohtaiselta.

3. Älä anna katteettomia lupauksia

Otsikko antaa lukijalleen lupauksen viestin sisällöstä. Älä siis yritä vedättää otsikolla. Jos sisältö ei ole sitä mitä lupaat, voit olla varma, että ennenpitkää vastaanottajat äänestävät unsubscribe-painikkeella.

4. Vältä korulauseita

Korulauseet ja monimutkaiset lauseet eivät vain toimi uutiskirjeessä. Sananlaskut ovat tylsääkin tylsempiä.

5. Käytä aktiivisia ja innostavia verbejä

Innosta lukijasi kuvittelemaan ja auta heitä luomaan mielikuva siitä, että he ovat tekemässä jotain.

Jammaile perjantaina jazzin tahdissa legendaarisessa X-baarissa

vrt.

Jazz-ilta perjantaina X-baarissa

6. Saa ihmiset tuntemaan itsensä erityiseksi

Kun ihmiset tuntevat olevansa sisäpiirissä, he tuntevat asiakasuskollisuutta. Oikeilla sanoilla voi olla taianomaisia vaikutuksia.

”Ainutlaatuinen tarjous sinulle Eeva”

”Sinut on kutsuttu”

”Vain parhaille asiakkaillemme”

7. Luo kiireen tuntu

Kun käytät määräaikoja otsikossa esim. vain tänään, voi se nostaa avausprosentteja, jopa 20%. Ne kannustavat lukijaa toimimaan nopeammin, koska avausta ei uskalla jättää seuraavaan päivään.

8. ÄLÄ KIRJOITA ISOIN KIRJAIMIN

Arvaat varmaan miksi.

9. Älä myöskään käytä ylimääräisiä huutomerkkejä!!!!!!!!!!!

Se on vähintään yhtä ärsyttävää kuin kohta kahdeksan.

 Ja muutama muu vinkki, jolla varmistat, että postisi avataan:

  • Ajoita postisi oikein. Lähettämällä oikeaan aikaan, voit saada aikaan valtavan eron avaus- ja klikkausprosenteissa.
  • Käytä tuttua lähettäjänimeä. Jos lähettäjän nimi kuulostaa epäilyttävältä, ei ole mitään merkitystä sillä, mikä otsikko on. Ihmiset eivät halua saada postia tuntemattomilta lähettäjiltä. Kukaan ei halua saada postia robotilta vaan ihan oikealta ihmiseltä. Älä siis käytä noreply@yritys.fi –osoitetta lähettäessäsi postia.
  • Segmentoi vastaanottajalistat. Jos lähetät samat viestit kaikille osuu viesti varmasti vain osalle vastaanottajista. Muita vastaanottajia viesti todennäköisesti ärsyttää. Miksi kukaan haluaisi mainoksia tamperelaisen ravintolan lounaslistoista, jos asuu Turussa? Kukaan ei halua postia yritykseltä, jonka listoilta on edellisenä päivänä klikannut itsensä pois.
  • Testaa, testaa, tutki dataa ja hyödynnä sitä!

Ja jos tarvitse apua mihin tahansa vaiheeseen annamme parhaat vinkit. Ota yhteyttä!

OTA YHTEYTTÄ