Yksi markkinoinnin ydintehtävistä on luoda ja vahvistaa mielikuvia, minkä vuoksi markkinointitoimenpiteiden tulosten mittaamista pidetään usein vaikeana. Blogit, somepäivitykset ja videot ovat erinomaisia keinoja kasvattaa yrityksesi tunnettavuutta, mutta kun tämä puoli markkinoinnista on kunnossa, on hyvä hetki keskittyä tuottamaan myös sisältöä, joka keskittyy liidien hankintaan.
Liidi tarkoittaa sitä, että potentiaalinen asiakas antaa yhteystietonsa yritykselle. Nämä yhteystiedot voivat auttaa yrittäjää esimerkiksi uusasiakashankinnassa, rekrytoinnissa tai uutiskirjeen tilaajamäärän kasvattamisessa. Liidit ovat asiakkaalle mitattavissa olevia tuloksia sekä tärkeää informaatiota.
Tässä viisi esimerkkiä siitä, miten sisältömarkkinointia voi hyödyntää liidihankinnassa:
1. Blogit
Yritysblogit tarjoavat usein lukijalleen mielenkiintoista uutta tietoa, joka auttaa muodostamaan mielikuvan yrityksestä alansa asiantuntijana. Blogillakin voi kerätä tehokkaasti liidejä, esimerkiksi lisäämällä tekstin joukkoon linkkejä (”osta tuote tästä”) tai sisällyttämällä tekstiin alennuskoodeja.
Blogisivulle voi myös helposti asentaa ponnahdusikkunan, joka kutsuu asiakkaan uutiskirjeen tilaajaksi. Pidäthän huolen myös siitä, että blogisi on hakukoneoptimoitu ja aina ajan tasalla.
2. Rajattu sisältö
Rajattu sisältö, eli ”gated content” on tehokas keino kerätä liidejä. Voit esimerkiksi luoda kotisivujesi yhteyteen laskeutumissivun eli ländärin, jossa on lisätietoa järjestämästäsi webinaarista ja muutama lisätietokenttä täytettäväksi, jotta asiakas voi vastaanottaa ohjeet osallistumiseen.
Rajatun sisällön julkaisemisessa on oltava tarkkana, sillä mikäli kilpailijasi tarjoaa samankaltaista sisältöä vapaasti, ei sinunkaan kannata rajata julkaisemaasi sisältöä. Mielenkiintoista rajattua sisältöä voi olla esimerkiksi e-kirja, opas tai verkkokurssi.
3. Arvonnat ja kilpailut
Olet varmasti törmännyt näihin aiemmin, ja hyvästä syystä. Hyvin tehty arvonta tai kilpailu leviää verkossa kulovalkean tavoin. Kilpailuja voi julkaista missä vaan kanavassa, mutta erityisen tehokkaasti ne leviävät somen kautta. Mitä parempi palkinto, sitä nopeammin saat näkyvyyttä kilpailun avulla.
Osallistujamäärän maksimoinnin sijaan kannattaa tosin miettiä, miten saat oikeasti yrityksestäsi kiinnostuneet ihmiset huomaamaan sinut ja osallistumaan kilpailuun. Palkintona ei tarvitse siis olla välttämättä Tukholman-risteily, vaan voit ajatella, että kilpailu onkin esimerkiksi osa rekrytointikampanjaa, jolloin osallistujalla on mahdollisuus päästä työhaastatteluun.
4. Someyhteisö
Some on nykyään niin täynnä markkinointimateriaalia, että asiakkaan huomiota on vaikea saada, vaikka postauksia markkinoisikin. Sen sijaan, että miettisit pelkkiä somepäivityksiäsi yrityksesi sivulla, voisit pohtia, mikä asiakkaitasi yhdistää ja kuinka voisit koota heidät yhteen paikkaan.
Kun saat uskollisimmat asiakkaasi yhteen paikkaan, voit tarjota heille ryhmässä ainutlaatuisia etuja ja mikä parasta: saat heidät keskustelemaan ja jakamaan arvokasta palautetta ”rohkeammin” kuin mitä he tekisivät yrityksen julkisella sivulla.
5. Testit ja tietovisat
Mikä on seuraava lomakohteesi Amerikassa? Millainen on sisustustyylisi? Testaa, kuinka paljon tiedät Helsingin historiasta! Leikki sikseen, sillä interaktiiviset testit ja visailut ovat parhaimmillaan erittäin virkistävä tapa kertoa yrityksesi toiminnasta. Tiedon jakamisen lisäksi yksi helppo testi voi samanaikaisesti sitouttaa asiakastasi, tuoda kustannustehokasta näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa sekä generoida liidejä.
Me Ghoconilla teemme koko ajan enemmän sisältöä, jonka tavoitteena on kerätä liidejä. Kokemuksemme ansiosta osaamme suositella aidosti tehokkaita ratkaisuja ja toteuttaa juuri sinun yrityksesi näköisen kampanjan. Jos tarvitset lisää arvokkaita liidejä, ole meihin yhteydessä ja anna tuloksien puhua puolestaan.