OTA YHTEYTTÄ
Sisällöntuotanto

Pidä blogisi pinnalla ja hyödynnä vanhaa sisältöä!

Olemme tottuneet siihen, että trendit vaihtuvat jatkuvasti. On oltava aikaansa edellä, koska kaikki, mikä kumpuaa menneisyydestä, näyttää kaiken uuden ja pirteän keskellä harmaalta ja tylsältä. Siksi myös moni bloggaja tuskailee jatkuvasta inspiraation puutteesta: Uutta sisältöä olisi pystyttävä synnyttämään taukoamatta, jotta ei muuttuisi tylsäksi ja harmaaksi. Mutta mistä uutta sisältöä voisi keksiä, kun kaikki on jo keksitty?

Mitä maailmankuulut muotisuunnittelijat tekevät samanlaisessa tilanteessa? – Aivan oikein! Palaavat menneisyyteen. Juuri tämän vuoksi isän nuoruudenkuvissa vilahtelevat hassut rillit löytyvät tänä päivänä Voguen kannesta. Bloggaaja voi uusien ideoiden puuttuessa toimia aivan samalla tavalla kuin muotigurut: katsoa menneisyyteen. Saattaa nimittäin olla, että olet menneisyydessä luonut jotain niin hienoa, että se ansaitsee (vähintäänkin yhden) uuden elämän. Tätä kutsutaan blogipostausten kierrättämiseksi. Hyvät ideat eivät mene koskaan pois muodista.

On turha käyttää tuntikausia sen pohtimiseen, mikä postaus mahtaisi olla hyvä kierrätettävä, sillä lukijat ovat sen jo kertoneet. Järkevintä on valita kierrätettäviksi vain suosituimpia postauksia. Jos jokin postaus ei ole ollut menestys ensimmäisellä julkaisukerralla, se tuskin on sitä koskaan.

Kuinka blogipostausten kierrättäminen onnistuu käytännössä?
Tässä muutama vinkki:

1. Jos postauksen sisältö on edelleen tarpeeksi ajankohtaista, voit hyvin jakaa sitä uudelleen eri kanavissa sellaisenaan. Koska hakukoneet rakastavat ajankohtaista sisältöä, kannattaa kuitenkin aina tehdä postaukseen muutama pieni muokkaus, jotta myös Google ymmärtäisi nostaa sen esiin hakutuloksissaan.

2. Kirjoita samasta aiheesta, mutta vaihda näkökulmaa. Mikäli esimerkiksi olet tehnyt postauksen aiheesta ”Mitä kannattaa kysyä työhaastattelussa?”, kirjoita uusi postaus aiheesta: ”Mitä ei ainakaan kannata kysyä työhaastattelussa?”.

3. Luo kotisivuillesi kohta, johon olet nostanut esimerkiksi kaikkien aikojen suosituimmat viisi postausta. Näin myös uudet lukijasi löytävät ne. Mieti, mitkä ovat juuri sellaisia postauksia, jotka sitouttavat lukijan ja houkuttelevat hänet lukemaan myös uusimpia postauksia.

4. Sen sijaan, että lomalle lähtiessäsi hiljentäisit blogisi/somekanavasi kokonaan, automatisoi postaukset ja julkaise tauon ajan pelkkiä ”arkistojen aarteita”.

5. Anna postauksellesi uusi elämä esimerkiksi YouTube-videon tai podcastin muodossa. Jos et itse hallitse näitä kanavia, voit mainiosti antaa postauksesi toisen henkilön tulkittavaksi. Tai mikset kokoaisi kiinnostavimpia postauksiasi e-kirjaksi?

Vanhan sisällön kierrättäminen vaatii siis aavistuksen oveluutta, mutta on usein jopa parempi vaihtoehto kuin jatkuva uuden luominen, sillä tällä tavoin varmistat postauksillesi entistä paremman sijan hakukonetuloksissa.

Tuntuuko siltä, että haluaisit apua tekstien valintaan ja ehostamiseen? Olisiko sittenkin hyvä, jos joku muu elvyttäisi vanhan sisällön uudelleen ajankohtaiseksi? Me analysoimme tekstit, päivitämme ja editoimme sekä optimoimme ne hakukoneita varten. Ota yhteyttä, niin katsotaan, kuinka saamme nostettua juuri sinun blogisi seuraavalle tasolle.

OTA YHTEYTTÄ