OTA YHTEYTTÄ
Blogit, Sisällöntuotanto, sisältömarkkinointi

Harjoittele kirjoitustaitojasi – näin syntyy blogi

Syksy tulee vääjämättä ja on treenin aika. Tähän treeniin et tarvitse fyysistä voimaa, etkä välttämättä edes pohjakuntoa – kirjoittavat sormet ja lomalla levänneet aivot riittävät. Nyt ei siis fustrata eikä kokeilla potkunyrkkeilyä, nyt treenataan sisällöntuotantoa ja tavoitteena on kirjoittaa blogi. Valmiina?

Lämmittely 2 min.

Tarvitset aiheen. Hyvän idean. Varmista, että se on lukijoidesi kannalta tärkeä, kiinnostava ja hyödyllinen.  Avaa tekstinkäsittelyohjelma ja ajattele blogin otsikkoa. Tässä vaiheessa kannattaa määrittää avainsanat ja sisällyttää ne otsikkoon. Ei hätää, jos otsikko ei muotoudu vielä. Se tulee kyllä.

Lisälämmittely 8 min.

Suunnittele blogi. Tee esimerkiksi bullet pointit jokaisesta kappaleesta. Lisää yksi tai kaksi lausetta siitä, mitä kyseinen kappale tulee sisältämään. Näin tiedät mitä olet tekemässä ja mihin suuntaan menossa.

Voit myös ajatella: Olen twiittaamassa tästä aiheesta. Mitä sanoisin? Parasta on, jos sinun täytyy twiitata aiheesta myöhemmin, on sinulla Twitter-viesti valmiina.

Pääharjoittelu 10 min.

Hikoiluttaako? Nyt sinulla on blogin runko valmiina ja on aika täyttää puuttuvat kohdat. Kaikkea ei voi kertoa, eikä jaaritella kannata. Sisältö on parhaimmillaan kun se on tiivis, houkutteleva ja hyödyllinen.

Uusia blogipostauksia ja artikkeleita syntyy joka hetki. Mitä sellaista voisit kirjoittaa, jota ei ole kerrottu ja kirjoitettu jo satoja kertoja? Kyseenalaista tekstisi ja mieti millainen blogi on. Onko kaikki mitä kerrot olennaista?

Pidä vire yllä jatkuvasti, äläkä hellitä. Sinun on oltava innostunut aiheesta (huomioi tämä jo lämmittelyn aikana). Jos et ole, se paistaa läpi, valitettavasti. Innostus auttaa myös kirjoittamaan nopeammin ja luonnollisemmin. Jos et nauti kirjoittamisesta, tuskin lukijasikaan nauttii lukemisesta.

Ryhmäliikunta 3 min.

Riippumatta siitä kuinka tyytyväinen olet, luetuta tekstisi aina tiimilläsi ennen julkaisua. Kun kaikki ovat tyytyväisiä, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

Jäähdyttely 7 min.

Valmiina julkaisemaan? Käy vielä kerran sisältö läpi ja lataa se. Oikean sisällön luominen on tietenkin se tärkein juttu, mutta varmista, että se myös tavoittaa oikeat ihmiset. Varmista, että olet käyttänyt avainsanojasi koko artikkelissa ja nimennyt kuvasi oikein. Onhan blogitekstisi optimoitu niin hyvin kuin mahdollista?

Sosiaalisen median päivitykset voi laittaa myöhemmin. Blogi on saanut uuden postauksen. Nyt voit venytellä ja rentoutua. Tuntuuko hyvältä? Ainakin pitäisi.

Toista treeni viikoittain.

 

OTA YHTEYTTÄ