sisältömarkkinointi

Yhdeksän sisältömarkkinoinnin harhaluuloa, jotka saavat epäonnistumaan (ja kuinka korjata ne)

 

CMI’s 2016 benchmark –raportin mukaan vain 30 % B2B-markkinoijista pitää organisaatiotaan tehokkaana sisällöntuottajana. Ei ole mikään uusi juttu, että sisältömarkkinoinnista on tullut arkea nykypäivän bisneksessä. Silti moni kamppailee vielä sen kanssa, miten sisältömarkkinointia voisi tehdä tehokkaasti. Sisältömarkkinoinnista elää vahvana muutamia käsityksiä, jotka on aika oikaista. Seuraavaksi voi lukea yhdeksän suurinta sisältömarkkinoinnin väärinkäsitystä, jotka sinun täytyy ehdottomasti välttää:

  1. Sisältömarkkinointi tuottaa välittömästi tuloksia

Todellisuus: Poikkeuksellisen voittajasisällön luominen vie aikaa ja tulosten saaminen voi viedä aikaa vielä paljon pidempään.

Ideaalitilanteessa näkisimme välittömästi tulokset panostuksellemme. Jos johonkin panostaa aikaa ja vaivaa, halutaan myös tulokset nähdä mahdollisimman pian. Valitettavasti suurin osa asioista elämässä ei toimi sillä tavalla. Sisältömarkkinointi ei eroa siitä lainkaan. Ja kuten kaikki taidot, vaatii sisältömarkkinointikin kärsivällisyyttä ja käytännön harjoittelua ennen kuin sen oppii ja hallitsee. Ollakseen menestyvä sisällöntuottaja pitää olla kärsivällisyyttä – sehän on suhteen ja uskottavuuden rakentamista verkkoyleisön kanssa, eikä se synny hetkessä.

Vinkki: Aseta itsellesi konkreettiset vertailukohdat ja realistiset määräajat mitä odotat markkinointipanostuksiltasi

  1. Sisältömarkkinointi on piilomainontaa

Todellisuus: Tehokas sisältömarkkinointi on yleisöllesi, ei brändillesi.

Varma tapa onnistua sisältömarkkinoinnissa nopeasti on käyttää sitä avoimesti myynninedistämiseen. Yleisösi ei ole tyhmää ja jos sisältösi on persoonatonta, merkityksetönsä ja mainostaa vain itseään – loppuu se alta aikayksikön. Yksi keskeisimmistä periaatteistä sisältömarkkinoinnissa on se, että yleisö tulee aina ensin. Menestyksekäs ja onnistunut sisältömarkkinointistrategia on aina rakennettu vankalle perustalle, joka kohdistetaan ennen kaikkea yleisön tarpeita varten kuin tukemaan liiketoiminnan tavoitteita. Sen sijaan, että promoaisit tuotteitasi tai palveluitasi, sisällön on vastattava asiakkaan tarpeisiin ja olla informatiivinen.

Vinkki: Käytä 80/20 –sääntöå, jonka mukaan 80% sisällöstä pitäisi olla yleisökeskeistä ja keskittyä asiakkaan tarpeisiin ja suurimpiin haasteisiin. 20 % sisällöstä pitäisi keskittynyttä tuotteeseen tai tuotemerkkiin. Hyvä nyrkkisääntö on kuitenkin se, että luo aina arvopohjaista sisältöä.

  1. Sisältömarkkinoinnin ROI on mahdotonta mitata

Todellisuus: Sisältömarkkinoinnin ROI on mitattavissa. Ongelma on se, että suurin osa markkinoijista ei tiedä miten sitä mitata.

Suuri osa markkinoijista kamppailee sen kanssa, kuinka konkreettisesti voisi luvata ROI:n sisältömarkkinoinnista ja yli 56 % ei tiedä ovatko he onnistuneet vai eivät. Tämä johtuu siitä, että heillä ei ole järjestelmää, joka mahdollistaisi tehokkaan mittaamisen. Sisältömarkkinoinnin ROI on helposti mitattava, kunhan vaan mittarit on asetettu oikein.

Vinkki: Käyttämällä yksinkertaisia analyysityökaluja, voit helposti mitata sisältömarkkinoinnin vaikutusta ja laske ROI:n – näet miten panostuksesi tuottavat. Siten voit myös seurata, että olet oikeilla jäljillä.

  1. Mitä enemmän sisältöä julkaiset, sitä paremmin menestyt (laatu vs. määrä)

Todellisuus: Enemmän ei ole automaattisesti paremmin. Ei edes kun puhutaan menestyksekkäästä sisältömarkkinoinnista.

Luomalla paljon sisältöä ja julkaisemalla säännöllisesti niin paljon kuin mahdollista ei saavuteteta avainta menestykseen. Sisältömarkkinointi on kuitenkin yleisön auttamisesta, ei heidän hukuttamistaan digisisällön määrään. Vaikka sisältösi olisi erittäin korkealaatuista, julkaisit säännöllisesti blogissasi ja sosiaalisen median kanavissa, on riski, että alat ärsyttää yleisöäsi ja se johtaa nopeasti sitoutumisen laskuun.

Vinkki: Sinun täytyy löytää kultainen keskitie laadun ja määrän välillä. Se on jokaisella yrityksellä omansa riippuen budjetista ja liiketoiminnan tavoitteista. Yhtä kaikki, sen on oltava tasapainossa.

  1. On oltava mukana jokaisessa somekanavassa samaan aikaan

Todellisuus: Oikeasti sinun pitää tuntea yleisösi, kuunnella heitä ja kommunikoida heidän kanssaan siellä missä he ovat. Tehokas sisältömarkkinointi on enemmän kuin olla aina läsnä niin monessa kanavassa kuin mahdollista. Kyse on yleisön käyttäytymisen ymmärtämistä ja kuinka he arvostavat kutakin spesifiä keskustelukanavaa. Sinun täytyy laittaa fokus sinne, missä yleisösi etsii vastauksia kysymyksiinsä ja on kuuntelemassa mitä sinulla on sanottavaa.

Vinkki: Ole läsnä siellä missä yleisösikin

  1. Sisältömarkkinointi on liian kallista

Todellisuus: Sisältömarkkinointi on paljon edullisempaa kuin ehkä oletat jos sovelletaan oikeita tekniikoita ja käytetään oikeita työkaluja tehokkuuden maksimoimiseksi.

Vaikka sisältömarkkinointia pidetään kalliina, löytyy monia leanin markkinoinnin strategioita, joita voi käyttää tehokkuuden maksimointiin ja samalla kustannusten minimointiin. Yksi tehokas leanmetodi on kierrättää sisältöä.

Vinkki: Käytä lean-tekniikoita sisältömarkkinoinnissa saadaksesi lisää resursseja (säästääksesi aikaa ja kustannuksia). Voit myös kääntyä Ghoconin puoleen. Me olemme suunnitelleet prosessin siten, että hinnat pysyvät edullisina. Tingimme kaikesta muusta, mutta emme laadusta.

  1. Hyvä sisältömarkkinointi on muutaman mahtavan sisällönosan luomista

Todellisuus: Samalla kun laadukkaan sisällön luominen on hyvä asia, et voi panostaa kaikkea muutamaan isoon sisältöön.

Sisältömarkkinointiin, joka vie päiviä tai viikkoja valmistuakseen (ekirjat, whitepaperit jne.) on rohkeaa luottaa. Ei voi olla varma, että ne tuottavat panostuksensa määrän sinulle takaisin. On välttämätöntä julkaista säännöllisesti blogikirjoituksia, kuratoitua sisältöä ja pieniä paloja, jotta blogi on dynaaminen ja tuottaa muutaman liidin joka päivä.

Vinkki: Julkaise nopeita sisältöjä vaativimpien sisältöjen osina. Esimerkiksi muutama blogipostaus ekirjan osana ja jaa massiivista sisältöä pieniin osiin ja jaa sitä pieninä annoksina.

  1. Paljon trafiikkia ja jakoja = menestyvää sisältömarkkinointia

Todellisuus: Sitoutumisen mittarit eivät aina kerro menestyksestä ja ne eivät välttämättä todista bisneksen edistymisestä.

The Fournaise Marketing Groupin mukaan 76 % markkinoijilla on asetettu väärät KPI:t ja mittarit strategian tehokkuuden mittaamiseen. Mittarit, kuten jakaminen ja retwiittaus, ovat usein nopeimpia kerätä, mutta samalla niiden vaikutus ROI:hin on vaikeasti arvioitavissa.

Vinkki: Varmista, että tiedät tarkalleen mitä mittaat.

  1. Sisältömarkkinointi on hyvien sisältöjen jakamista sosiaalisessa mediassa

Todellisuus: Väittämä on osittain totta, mutta et saavuta menestystä sisältömarkkinoinnissa jos sisältösi on rakennettu lainamaalle.

Voi olla houkuttelevaa julkaista blogia kokonaan vaihtoehtoisilla alustoilla, kuten LinkedInissä ja edistää siten sosiaalisen median kanavia. Silloin kuitenkin missaat liideistä kiinni nappaamisen.

Vinkki: Tuota sisältöä omalle sivustolle ja luo viestejä sosiaalisen mediaan, jotka johdattavat takaisin blogiin ja ns. aidatulle alueille. Vain siten saat sivustolle ja kanaviisi liikennettä ja vain sivuillasi saat liidit kiinni.

Menestyksekästä sisältömarkkinointia! Älä usko huhupuheisiin!