OTA YHTEYTTÄ
Yritysvideo

Mitä kannattaa ottaa huomioon kun teet videon yrityksellesi?

Mitä kannattaa ottaa huomioon kun teet videon yrityksellesi?

Oletko koskaan unohtunut YouTubeen? Tarkoitan siis sitä, että alunperin tarkoituksesi on ollut katsoa yksi video, mutta yhtäkkiä huomaat, että on kulunut tunti. Mikä tekee videoista vastustamattoman? Mikä yhdistää videoita, joiden katselu ei jää kesken ja joilla teet vaikutuksen?

Muista tarina, tunteet ja (mahdollisesti) huumori

Älä koskaan unohda tarinaa, on sitten kyseessä blogi tai sitten video. Rakenna siis videosi tarinan muotoon. Se vaan on niin, että jokaisessa tarinassa, jota lukijallesi tai katselijallesi välität pitää olla juoni. Jutussa pitää olla huipentuma. Eli musta alku, huipentuma ja tarinan loppu.

Herätä tunteita. Anna tarinasi koskettaa jollakin lailla. Tehokkaimmat videot sisältävät jonkinlaisen vetoomuksen. Videolla voit vaikuttaa vielä enemmän kuin pelkällä tekstillä. Muista kuitenkin pitää mielessä, mitä tunteita sinun yrityksesi tai brändisi tulee herättää ja suunnittele ne sen mukaisesti. Ehkä humanitäärisen järjestön on hyvä saada videoillaan kyynel silmänurkkaan, mutta kannattaako ihmistä itkettää kosmetiikkabrändin kanssa?

Käytä huumoria. Huumori ei ole helppo laji, sillä voi ampua myös pahasti metsään, joten ole varoivainen. Jos olet joskus kertonut vitsin, jolle kukaan ei ole nauranut, ymmärrät kyllä. Huumori ei aina myöskään johda odotetunlaisiin tuloksiin eli lisää myyntiä. Tarkoitus ei kuitenkaan ole vain viihdyttää vaan saada asiakkaat tekemään jotain strategian mukaista. Varmista siis, että hyvä huumori johtaa toimintaan.

Video vaatii äänet, tekstin ja väriä – pysy liikkeessä ja näytä kasvot

Ota huomioon äänet. Kaikki eivät pidä ääniä päällä katsoessaan videoita ja silti niiden pitää toimia. Osa pitää ja videoiden äänten pitää yhtälailla toimia. Huono ääni voi pahimmillaan lopettaa videoiden katselun. Muista siis hyvä mikrofoni ja oikea musiikki.

Tekstitä videosi. Kaikilla ei ole äänet päällä videoita katsellessaan, joten tekstitä kohdat, joissa ihmiset puhuvat. Joillekin menee viesti myös paremmin perille, kun pääasiat on vahvistettu visuaalisesti.

Anna homman edetä. Pidä video liikkeessä. TV-ohjelmissa ja elokuvissa kulma tai kohtaus muuttuu yleensä 2-3 sekunnin välein. Katselijat odottavat muutoksia maisemien, lähikuvien ja esimerkiksi tausta-aktiviteettien suhteen.

Käytä värejä. Värejä käyttämällä voit parantaa tai vastaavasti huonontaa katsojien fiilistä videostasi. Väreillä voit luoda videon vaatiman tunnelman. Valitse värit kuitenkin huolella.

Näytä kasvot. Jo pienet vauvat rakastavat kasvoja. Ihmiset rakastavat kasvoja. Kun videossa näkyvät näkyvät kasvot, kiinnittyy myös katselijoiden huomio.

Videon tulee johtaa johonkin

Sisällytä videoosi aina call to action. Vaikka videosi olisi miten mieletön tahansa, ei se lisää myyntiäsi ilman selkeää ja asianmukaista call to actionia. Mitä siis haluat ihmisten tekevän, kun he ovat katsoneet videosi? Tee se heille helpoksi.

Seuraa statistiikkaa. Kun ihmiset näkevät videosi, niin mitä sen jälkeen? Haluatko tavoittaa heidät uudelleen? Haluatko näyttää heille toisen videon? Mieti, mitä muuta voisit lisätä kokemukseen?

OTA YHTEYTTÄ